Nieuw in de webshop: fietsschoenen

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je fietstenue: fietsschoenen. Of je nou op de racefiets zit of op de mountainbike, met jouw voeten breng je de kracht over naar de pedalen. Goede schoenen, en bovenal een goede fit, zijn essentieel voor een goede prestatie. We zijn dan ook heel blij dat de zomercollectie binnen is! Heb jij ze al gezien? De nieuwe collectie is verkrijgbaar in onze webshop.

Shimano

Shimano is het bekendste merk en de grootste leverancier qua onderdelen in de fietswereld. Dit merk mag dan natuurlijk ook niet in ons assortiment ontbreken. Met schoenen van Shimano weet je dat je goed zit: kwaliteitsproducten met een hoge betrouwbaarheid. Leuk weetje: zij hebben het SPD-systeem ontwikkeld (voluit: Shimano Pedaling Dynamics). In ons assortiment vind je zowel een heerlijke dames- als herenschoen.

 

Shimano RC502 Raceschoen boven

Gaerne

Iets minder bekend, maar Gaerne doet absoluut niet onder voor zijn concurrenten. Dit Italiaanse merk wordt door renners over de hele wereld gedragen. En met goed recht ook. Gaerne’s filosofie: met de vaardigheden en tradities van deskundige vakmensen en een zeer strenge selectie van materialen streven ze continu naar kwaliteit, innovatie en geweldige designs – in Italiaanse stijl. Je vindt ze dan ook in alle soorten, maten, kleuren en prijsklasses zowel voor dames als heren, brede of smalle voeten en maten van klein tot groot. Voor ieder wat wils!

 

Gaerne G.Stylo Carbon - Matt Iridium

Een goede fit

Minstens zo belangrijk als de schoen zelf, is de stand van jouw voeten in verhouding tot de fiets. Jouw schoenen kunnen nog zo geweldig zijn, als de schoenplaatjes niet perfect afgesteld staan, kan jij niet het optimale eruit kunnen halen. Waar staan de schoenplaatjes ten opzicht van de bal van je voet? Dan ligt niet alleen aan de vorm van je voet, maar ook aan het type renner wat je bent. Een sprinter heeft ze op een andere positie staan dan iemand die veel lange ritten maakt. Brandende voeten kunnen hiermee verholpen worden, maar ook dove tenen en vooral zorgen voor een fijne pedaalslag. En, zooltjes. Oh zo belangrijk, maar daar komen we later op terug. 

Ervaar jij klachten in je voeten tijdens het fietsen? Neem dan contact met ons op. Dit gaan we verhelpen.